Telecommunicatie, de basis om telefoonnummers te zoeken

Ongeacht de geografische omvang van het land en zijn bevolking, is de telecommunicatie-industrie evenzeer noodzakelijk voor het financiƫle stelsel van elk land, als ook voor de belangen van de burgers die er wonen. Vroeger bestond de telecommunicatiesector uit de conventionele vaste telefoon- en televisiekabelnetwerken. Op dit moment zijn mobiele telefoondiensten, internetbreedbandnetwerken, General Packet Radio Service en satelliettelevisiesystemen de aanvullende diensten die vallen in de categorie telecommunicatie.

Vanwege de vooruitgang van de technologie in de telecommunicatie-engineering, is de aarde absoluut met elkaar verbonden. Mensen uit verschillende delen van de wereld corresponderen niet alleen heel eenvoudig met elkaar, maar ze kunnen ook grenzeloze informatie met elkaar delen met de toepassing van mobiele telefoons, internet en GPRS. Een telefoonnummer opzoeken kan ook heel eenvoudig met de nieuwe techniek.

De telecommunicatiesector kan grofweg in twee afdelingen worden verdeeld. Ten eerste is de bekabelde telecommunicatie en de andere is de draadloze telecommunicatie. Draadloze telecommunicatie is de nieuwste technologie die tegenwoordig de meeste voorkeur geniet vanwege zijn eenvoud en mobiliteit.

De gebruikelijke bekabelde telefoonlijnen voor vaste lijnen, bedrade televisiekabelnetwerken en bedrade internetverbindingen zijn de belangrijkste modellen van bedrade telecommunicatieproducten. Aan de andere kant zijn mobiele telefoons, draadloze internetverbindingen zoals Wi-Fi-technologie en General Packet Radio Service de belangrijke voorbeelden van draadloze telecommunicatiesystemen.

Bij draadloze telecommunicatie worden de gegevens overgedragen van de basisbron naar gebruikers van het apparaat met behulp van radiotoestellen. Mobiele telefoons zijn apparaten die sneller erkenning hebben gekregen van mensen dan elk ander apparaat voor draadloze telecommunicatie.