Take Charge op telecommunicatiescholen

In plaats van werk te verzetten om op de fantoomkabelman te wachten, of je Internet Service Provider te vragen om je glasvezelkabels weer in koper te veranderen zodat je DSL-service kunt krijgen, waarom zou je je telecommunicatie-ervaring dan niet in eigen handen nemen? Telecommunicatiescholen kunnen u laten zien hoe.

Jouw veld

In een wereld waar gezinnen en bedrijven over de hele wereld verspreid zijn, is telecommunicatie (communicatie op afstand) niet langer een luxe – het is een noodzaak. Waar zou je zijn zonder je mobiele telefoon? Of uw BlackBerry? Of uw TiVo? Dit zijn allemaal facetten van een carrière in de telecommunicatie, die diensten op het gebied van spraak, video en internetcommunicatie omvat.

In je carrière loop je een steeds verder evoluerende branche binnen die voortdurend nieuwe technologieën en diensten introduceert. Glasvezelnetwerken brengen bliksemsnelle communicatie naar residentiële klanten. Draadloze providers vergroten de capaciteit van hun radionetwerken en introduceren verbeterde draagbare apparaten die spraak, gegevens, e-mail en video verzenden. En sommige draadloze telefoons gebruiken nu VoIP-technologie (Voice over Internet Protocol) om te bellen via lokale draadloze internetnetwerken.

Jouw training

Dat is waarom, als je succesvol wilt zijn in deze concurrerende industrie, je postsecundaire training van telecommunicatiescholen nodig hebt. Daar kun je de kennis en vaardigheden verwerven die je nodig hebt in computerprogrammering en softwareontwerp; spraaktelefoontechnologie (telefonie); laser- en glasvezeltechnologie; Draadloze technologie; en datacompressie.

Het goede nieuws voor afgestudeerden van telecommunicatiescholen is dat er in vrijwel elke gemeenschap een vaste baan is. Volgens het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics (BLS) heeft de telecommunicatie-industrie in 2004 een miljoen banen in loondienst verschaft.

Je carriere

Wat ga je precies doen in je telecommunicatie carrière? Vijfenvijftig procent van alle telecommedewerkers is werkzaam in administratieve ondersteuningsberoepen of installatie-, onderhouds- en reparatiewerkzaamheden.

Hier is een overzicht van de carrière van telecommunicatie: Telecommunicatie-vakmensen installeren, repareren en onderhouden telefoonapparatuur, kabels en toegangslijnen en telecommunicatiesystemen. Lijninstallateurs en reparateurs verbinden centrale kantoren met gebouwen van klanten. Installateurs en reparateurs van telecommunicatieapparatuur installeren, repareren en onderhouden complexe communicatieapparatuur en kabels. Kabelinstallateurs reizen naar de locaties van klanten om betaaltelevisie te installeren, zodat klanten kunnen programmeren. Telefonisten maken telefonische verbindingen, helpen klanten met gespecialiseerde diensten, verstrekken telefoonnummers en kunnen noodhulp verlenen. En klantenvertegenwoordigers helpen klanten bij het begrijpen van alle diensten die door telecommunicatieaanbieders worden aangeboden.

Afgestudeerden van telecommunicatiescholen kunnen verwachten dat ze goed worden gecompenseerd voor hun inspanningen. Volgens de BLS bedroeg de gemiddelde wekelijkse winst van niet-werkende werknemers in de telecommunicatie-industrie $ 853 in 2004, aanzienlijk hoger dan het gemiddelde inkomen van $ 529 in de particuliere sector.