Het tijdperk van de telecommunicatie

Telecommunicatie is de industrie die uiterst fundamenteel is voor de economie en het maatschappelijk welzijn van de inwoners van een staat. De fiscale en sociaal-economische kracht van de natie speelt geen rol bij het beïnvloeden van de betekenis van de telecommunicatie-industrie, omdat deze ook centraal staat voor elk land.

De gebruikelijke vaste telefoonsystemen zijn de meest vroegere telecommunicatiesystemen. Later bereikten netwerken van bedrade televisiekabelsystemen ook de behuizing in de telecommunicatie-industrie. Met het verstrijken van de tijd en de vooruitgang van de technologie, werden ook tal van andere telecommunicatiemiddelen geïntroduceerd. Deze meest recente telecommunicatiemiddelen omvatten aanzienlijk internetverbindingen en mobiele telefoons. Met de introductie van het toepassen van internettechnologie op mobiele telefoons kreeg ook de General Packet Radio Service (GPRS) extreme bekendheid.

Telecommunicatie heeft in feite de wereld tot een mondiaal dorp gemaakt. Met de toepassing van telecommunicatietechnologie is het voor mensen heel eenvoudig geworden om contact met elkaar te houden. Naast communicatie heeft het bovendien mensen in staat gesteld binnen enkele seconden informatie over te dragen van de ene naar de andere locatie.

In grote lijnen zijn er twee belangrijke gebieden van telecommunicatie. De bedrade technologie en de draadloze technologie zijn hoofdverdelingen. We gebruiken allemaal de bedrade telecommunicatiemedia sinds onze kindertijd, bijvoorbeeld de telefoon, televisie-uitzendingen etc. Ook vaste internetnetwerken vallen in deze klasse.

Met de afgelopen jaren heeft de draadloze telecommunicatietechnologie een enorme boost gekregen. De draadloze telecommunicatiemiddelen zijn media zoals mobiele telefoons, draadloze internetverbindingen en GPRS voor mobiele telefoons. Vanwege de draagbaarheid van draadloze apparaten en probleemloos gebruik, worden deze media van telecommunicatie veel begunstigd door mensen over de hele wereld.